Verslagen

 

Matchplaycompetitie 2018

Na een nieuwe opzet waarbij de 2 spelers met laagste handicap geplaatst waren, is uiteindelijk de winnaar Hans  Wijbenga geworden die in de finale Cees de Breed versloeg.  In de verliezerspoule is de winnaar Iemke van Zwol met als runner-up Jan Elbers


Openingswedstrijd camping de Kooi 2018

Op zondag 14 oktober, is onder zonnige weersomstandigheden, de openingswedstrijd gespeeld op de prachtig geprepareerde golfbaan op camping de Kooi.
Mede door de familie Moes en vrijwilligers, is weer een mooie PAR 3 baan neer gelegd, waarop in oktober, november en december naar hartenlust gespeeld kan worden.
Deze keer werd de Vossenjacht gespeeld, een spel variant waarbij iedereen evenveel kans heeft om te winnen. Bij de vossenjacht loopt de “Vos” eerst een ronde en moeten de spelers proberen om dezelfde score te lopen als de “Vos”. Heb je op een hole dezelfde score als de vos krijg je 2 punten en is je score 1 slag beter of 1 slag slechter krijg je 1 punt. Dit heeft uiteindelijk onder de 20 spelers de volgende uitslag opgeleverd.

1.Willem Cupido       19 punten
2.Pummy Müller       18 punten
3.Iemke  van Zwol    17 punten
3.Jan Elbers              17 punten

Neary op Hole 1, Jan Geerts
Neary op Hole 7, Marloes Boer

Het was weer een hele fijne eerste golfwedstrijd op camping de Kooi, waarna in het zonnetje nog even werd nagepraat. Golf Club Terschelling hoopt iedereen weer te zien op een volgende wedstrijd.
.


Clubkampioenschap 2018

Afgelopen maandag 2 juli was golfbaan de Groene Ster in Leeuwarden het toneel voor de negende editie van de clubkampioenschappen van Golfclub Terschelling. Totaal 38 leden streden mee in twee categorieën. De omstandigheden waren zwaar: een droge baan, warm weer en een straffe oostelijke wind. Aan het eind van de middag werd duidelijk wie het best met deze omstandigheden kon omgaan en als clubkampioenen konden worden gehuldigd.

Dames stableford: 

1. Marjo Gerrits.                             37 punten

2. Wietske Cupido                          33 punten

3. Carlien van Soest                        32 punten

Dames strokeplay: 

1. Veerle Bergsma                          91 slagen

2. Stance Beelen                             98 slagen

3. Marjo Gerrits                           104 slagen

Heren stableford:

1. Edwin Zijlstra                               37 punten

2. Jeroen de Bos                              32 punten

3. Bart Joost Bos                              31 punten

Heren strokeplay: 

1. Thijs Beelen                                 88 slagen 

2. Herman Zeijlemaker                  94 slagen 

3. André Bergsma                        100 slagen 

Birdies:

Veerle Bergsma, Lammert Miedema, Cees de Breed


Openingswedstrijd seizoen 2018

Op zondag 8 april jl. was de eerste golfwedstrijd van 2018 op het strand van Midsland aan Zee. Het Terschellinger golfseizoen is begonnen met een stralend mooie lentedag. Later sloeg het weer om en kwam er zeedamp. Het was bijzonder om te spelen in de mistflarden. Het was erg mooi om de golfballen door de witte wieven te zien gaan. Helemaal zonder risico was het niet, een nietsvermoedende had zo’n mooi oranje balletje dat er lag, meegenomen, waardoor een van de spelers opnieuw moest slaan. Later, direct na de laatste flight, wonnen de witte wieven het van de golfspelers, die zich nog maar net terug hadden getrokken in strandpaviljoen de Branding voor een gezellig drankje en de prijsuitreiking. Kookwinkel ’t Oosterom uit Midsland had een deel van het mooie prijzenpakket gesponsord.

 

Longest Heren: Willem Gerrits

Longest Dames: Carolien Ruijs

Neary: Herman Zeijlmaker

 

9 holes:

1.     Trix van Huijstee 17 punten

2.     Evert-Jan van Leunen 16 punten

3.     Hike Zwart 15 punten

 

18 holes:

1.     Carolien Ruijs (46 punten)

2.     Jeroen de Bos (43 punten)

3.     Iemke van Zwol (40 punten)

 

Winnares Carolien Ruijs (welke dag ervoor ook nog de 25 km fjoertoer had gelopen) sloeg geregeld verder dan de heren in haar flight en deze moesten regelmatig extra hun best doen. Dat ging hier en daar niet zonder gemopper met ook een heerlijke dosis humor. Al met al weer een hele fijne 1e golfwedstrijd. GolfClub Terschelling hoopt iedereen weer te zien op een volgende wedstrijd. Clubkampioenschap 2017

Afgelopen Maandag 3 Juli werd er weer gestreden op Golfbaan de Groene ster te Leeuwarden om de titel clubkampioen  Strokeplay en/of Stableford.  Vele clubleden hebben deze datum al geruime tijd in hun agenda staan en zijn al maanden in training en  aan de karnemelk en havermout  om deze wedstrijd goed voor te berieden. Want DE titel verdedigen of juist afpakken van de clubkampioenen 2016, daar gaat het om tijdens deze clubkampioenschappen. Alle GCT leden wonende op Terschelling verzamelde zich deze maandagochtend vroeg met al hun golfspullen bij de haven om met z'n allen met de 7:00 uur boot naar Harlingen te gaan, daar stond de 'spelersbus' al te wachten. Vervolgens met z'n allen naar Golfbaan De Groene Ster in Leeuwarden. Eenmaal daar wachten de GCT leden van de wal ons al op. In totaal streden 42 GCT leden tijdens deze heerlijke en zonnige dag maar met veel wind op een keurig en goed verzorgde golfbaan om de Stableford en/of Strokeplay titel van het jaar. 

Terwijl de  de wedstrijdleiding druk doende was om alle uitslagen te verwerken, werd er onder het genot van een hapje en een drankje op een zonnig terras genoten met uitzicht over de 9e en 18e hole. De voorzitter Cees de Breed bedankte Golfbaan De Groene Ster voor hun gastvrijheid en alle aanwezige leden voor een geweldige dag en vervolgens reikte de wedstijdcommissie, de prijswinnaars hun felbegeerde prijzen uit,  waar weer twee wisselbekers mee terug keerden naar ons eiland en twee bij clubleden aan de wal op de schoorsteen mantel prijken. Moe en zeer voldaan kwam er een einde aan deze mooie dag. Dit betekende  voor de eilanders  met de 'spelersbus' ( Gerrit-Jan en Lian Champsbus) weer terug naar de haven en werd er in de bus maar ook aan boord nog gezellig na geborreld en gepraat over deze fantastische dag.


Strokeplay 

Dames:   1. Veerle Bergsma - 91 slagen, 

                 2. Lian Muijskens - 93 slagen, 

                 3. Ellen v.d.Scalie - 99 slagen.

Heren:     1. Ton de Vries - 95 slagen, 

                 2. Lammert Miedema - 96 slagen, 

                 3. Arne Vos - 99 slagen.

Stableford 

Dames:   1. Lian Muijskens - 48 punten, 

                2. Ellen v.d. Schalie - 37 punten, 

                3. Veerle Bergsma - 34 punten.

Heren:    1. Gerrit Jan Moes - 41 punten, 

                2. Evert Jan van Leunen - 34 punten, 

                3. Willem Cupido - 33 punten.


Newry: 

Dames: Trix Huisstee; 

Heren: Chris Suchard.

Longest Drive

Dames: Trix Huisstee; 

Heren: Ton de Vries.


Birdies: Ellen v.d Schalie, Veerle Bergsma en Dirk Jan Moes.Waddentoernooi 2017

Dit jaar werd het Waddentoernooi weer op Terschelling gehouden. Bij dit evenement sporten de verschillende Waddeneilanden in diverse disciplines tegen elkaar. Sinds 2012 is golf ook een onderdeel hiervan. Op Terschelling werd door vertegenwoordigers van Texel, Ameland, Schiermonnikoog en Terschelling gegolft op de strandbaan bij Midsland aan Zee. Er werd door 27 spelers 2 x 9 holes gespeeld, waarna er in strandpaviljoen de Branding de prijsuitreiking plaatsvond. Tijdens de wedstrijd werden de golfers van een hapje (o.a. heerlijke pofkes van Iemke) en een drankje voorzien door Herman, de marshal op deze mooie dag! Bij de prijsuitreiking bleek dat er waarschijnlijk sprake is geweest van een thuisvoordeeel, want bijna alle prijzen waren voor de Terschellinger golfers.... Er werd stableford gespeeld, waarna de totale stablefordscore per eiland werd gedeeld door het aantal spelers.


Volgend jaar wordt het Waddentoernooi op Texel gespeeld, waar we de titel gaan verdedigen op een reguliere golfbaan! 

Uitslagen:

Dames: 1. Lian Muijskens;  2.Sietske de Bos;  3. Petrine Lambregts.

Heren1. Iemke van Zwol;  2. Jeroen de Bos;  3. Dirk Jan Moes.

Longestdrive dames: Elda Panoto (Texel) en heren: Dirk Jan Moes


Neary:  Lian Muijskens.

Waddenbokaal:      1. Terschelling               36.9

                                  2. Texel.                          25.5

                                  3. Schiermonnikoog     23.3

                                  4. Ameland.                   23.1Eindejaarswedstrijd en Matchplaycompetitie

30 december zijn er twee wedstrijden gespeeld. Namelijk de finale van de matchplaywedstrijden en de eindejaarswedstrijd. Tijdens deze wedstrijden werden door Dirk-Jan de oliebollen uitgedeeld en na de wedstrijden werdt onder het genot van een drankje de door Cees de Breed verzorgde hapjes genuttigd. Al met al weer een heerlijke sportieve dag. 

Uitslag Matchplaycompetitie

1e prijs: Bart Smoolenaars

2e prijs: Petrine Lambrechts

3e prijs: Cees de Breed

4e prijs: Micheal Hettinga


De eindejaarswedstrijd werdt gewonnen, met een totaal van 59 slagen, door het team Dirk Borst, Andreas (2x neary) Hans Wybenga en meespelend teamcaptain Gerrit-Jan Moes.


Rydercup op Terschelling.

Het belangrijkste toernooi op de internationale golfkalender is zonder twijfel de tweejaarlijkse wedstrijd tussen de beste golfers van de Verenigde Staten en Europa. Op Terschelling werd afgelopen zondag dit evenement voor de derde keer georganiseerd op de tijdelijke golfbaan van camping de Kooi.Twintig golfers werden in twee teams verdeeld, en onder leiding van teamcaptains Dirk Jan (Europa) en Willem (VS) werden drie disciplines gespeeld. Voor de lunch werd er een fourball gespeeld, een spelvorm waarbij er van ieder team tweetallen tegen elkaar uitkomen waarbij een ieder met zijn eigen bal speelt. Hierna werd er een foursome gespeeld met 1 bal per team. Tot slot stonden de singles op het programma. Aan het eind van de middag bleek bij de prijsuitreiking dat Europa de beker dit jaar mee mocht nemen.