Meer info voor leden

 
Meer info voor leden
Op dit tabblad is voor leden van Golf Club Terschelling allerlei informatie te vinden over ons administratie systeem E-Golf4U, hospitality overeenkomsten met ander golfclubs en het invoeren van qualifying kaarten.


E-Golf4U

Alle wedstrijden worden aangemaakt in het software programma E-Golf4U.Ben je lid van GCT dan krijg je over elke wedstrijden een mailtje.

Via de website van E-Golf4U kan je je vervolgens inschrijven voor een wedstrijd.                                                                                                                                                 Daarnaast heeft E-golf4U meer mogelijkheden. Je kan er ook je persoonlijke gegevens aanpassen, Q-kaarten invoeren en uitslagen van wedstrijden bekijken. Klik op onderstaand logo om rechtstreeks naar de site van E-golf4U te gaan.


Hospitality overeenkomst andere golfbanen

Golfclub Terschelling heeft met enkele golfclubs in het noorden van het land een hospitality overeenkomst. Een hospitality overeenkomst is een afspraak tussen golfclubs/golfbanen, dat wederzijdse leden tegen een gereduceerd tarief op elkaars banen kunnen golfen.                                                                                                GCT beschikt weliswaar niet over een eigen baan, maar leden van GCT kunnen tegen gereduceerd tarief op de volgende banen golfen.                                                                Het bestuur probeert dit aantal uit te breiden. Graag van te voren bellen of er ruimte is in de baanagenda en om te reserveren.Golfclub De Groene Ster                    Golfclub Gaasterland                    Golfclub Havelte                                                                                                                

Woelwijk 101                                      Sminkewei 10                                Kolonieweg 2

8926 XD Leeuwarden                        8567 HB Oudemirdum                   7971 RA Havelte

0511 432299                                      0514 604236                                  0521 342200                                                                                                                               

                                                                                                                                                         

Qualifying kaarten invoeren

Het invoeren van Qualifying kaarten kan ook via E-golf4U. Q-kaarten kunnen alleen door GCT worden verwerkt als GCT je handicapautoriteit is of te wel als GCT je home course is. Omdat Q-kaarten alleen gelopen kunnen worden op banen buiten Terschelling zal men een kaart moeten invoeren onder "vreemde kaarten". De Q-kaart moet volledig ingevuld en voorzien zijn van de handtekeningen van speler en marker en vervolgens ingeleverd worden bij de H&R commissie via de Q-kaarten box in de container op West.

Als in de wintermaanden een par 3 baan is aangelegd op een camping en is ingemeten door de NGF dan kunnen leden met een handicap tussen 54.0 en 36.0 Q-kaarten lopen. Deze kaarten moeten ook ingeleverd worden in de box op de camping.


Theorie examen

In het voor- en/of najaar zijn er voor beginnende golfers theorie lessen met aansluitend een theorie examen. Als dit examen met goed gevolg is afgelegd kan men opgaan voor baanpermissie. Boeken voor theorielessen zijn aan te vragen via e-mailadres secretaris@golfclubterschelling.com

Baanpermissie en handicap 54.0

Nadat men voor het theorie examen is geslaagd kan men baanpermissie gaan halen. In de wintermaanden kan dit op de par 3 baan, maar als deze baan is ontmanteld gedurende het voorjaar, zomer en najaar zal men baanpermissie op een golfbaan buiten Terschelling moeten gaan halen.

Ook voor het behalen van clubhandicap 54.0 kan men op de par 3 baan terecht. Met ingang van 2016 worden de regels met betrekking tot clubhandicap en EGA handicap veranderd.

Meer informatie hierover op de site van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) www.golf.nl of kijk regelmatig op tabblad Nieuws van deze site.